ניתוח פוטנציאל משאבי שיווק 2023

לינקדאין פרסמו באחרונה את המחקר המקיף ביותר העוסק בניתוח פוטנציאל משאבי השיווק (מיד נסביר מה זה אומר בכלל) אשר יכולים לעזור לסמנ"כלי שיווק ולבעלי עסקים וחברות למקד את הפוקוס לעבר הערוצים והפעולות המשמעותיים ביותר, כך שהתוצאות שיתקבלו יהפכו לטובות אף יותר. המאמר נכתב בחודש דצמבר 2023 ומסכם נתוני פעילות מכלל המדיות החברתיות בשנה החולפת. האמירות המרכזיות שלינקדאין מבהירה הן "מה שמדיד - מנוהל" כלומר רק מה שאנחנו יכולים לבחון אותו באמת אנחנו יכולים גם לנהל אותו ולהפיק ממנו את המירב, יחד עם זאת האמירה השנייה אותה לינקדאין מדגישה הינה "קריאייטיב זה הדבר החשוב ביותר". כלומר הקופי, הטקסט, הויז'ואל, כל אלו הם הנתונים שמשפרים בצורה הטובה ביותר את ביצועי השיווק.

המאמר מביא לפנינו ניתוח מעמיק מכלל השרתות החברתיות בכל הנוגע למדידת נתונים ושיפור ביצועי הפרסום שלנו. הפנייה של המאמר למנהלי שיווק אינה אקראית, משום שבדר”כ אלו הם שמנתחים תוצאות ונתונים ברמה גבוה. לעומת לינקדאין אנחנו חושבים אחרת וסבורים כי כל בעל עסק חייב לדעת לנתח נתוני שיווק ברמה בסיסית פלוס.

מחברי המאמר פותחים בהגדרת 4 המדדים המרכזיים שכל סמנכ”ל שיווק (ובעל עסק) חייבים להיות בקיאים בהם:

מודעות: כלומר אפקטיביות החשיפה של הפרסום. הדבר נמדד באמצעות מספר פרמטרים כמו תדירות (Frequency) או משתמשים שנחשפו (Reach). מדד נוסף ועיקרי אשר נמדד באחוזים נקרא “אחוז כיסוי”. כלומר מה האחוז מקהל היעד שלנו שנחשף לפרסום שלנו. מדד זה נשען על תוכנית עסקית שכל בעל עסק חייב לבצע, ובה נאמד גודל הקהל במספרים. החישוב מתבצע בצורה הבאה:
מספר הגולשים שנחשפו למודעה שלנו חלקי מספר הגולשים שנכללים תחת ההגדרה “קהל היעד” כפול 100.

              מספר גולשים שנחשפו

100 X  __________________   = אחוז החשיפה והמודעות
              מספר הגולשים הכללי


התעניינות: המידה בה הקהל גילה עניין במודעה שלנו. מדידת מספר זה מתבצעת על ידי שכלול כלל נתתוני האינטראקציות של הקהל עם המודעה (לייקים, תגובות, שיתופים, צפיות איכותיות). גם לנתון זה ישנו מדד אחוזי שכדאי לבדוק. המדד נקרא ENG Reate (כלומר אחוז אינטראקציות) ומחושב על ידי סך כלל האינטראקציות לחלק סך כלל החשיפות כפול 100

 

              סך האינטראקציות

100 X  _______________   = אחוז אינטראקציה (ENG Rate)

                 סך החשיפות

 

המרות ופעולות: מדידת הפעולות האקטיביות שעשויות או שהכניסו לנו כסף למחזור ההכנסות. מדד זה נקרא (CVR Conversion Rate) כלומר אחור ההמרות.

                    ההמרות

100 X  _______________   = אחוז המרה (CVR – Conversion Rate)

                 סך החשיפות

 

הכנסות: ההכנסות הן בסופו של דבר הנתון החשוב ביותר עבור כל עסק. הכנסות אינן נשענות רק על כמה לידים נכנסו וכמה לידים נסגרו, אלא ניתוח כולל של הוצאות השיווק לעומת הכנסות מהשיווק. הסיבה שכמות הלידים אינה הנתון שמעניין אותנו בפועל היא שכמות המפרסמים היום היא עצומה (אדם נחשף ביום לכ-65,000 פרסומות בממוצע) על כן אנחנו חייבים לקחת בחשבון שכמונו, שמנסים למכור שירות/מוצר ישנם עוד אלפים, על כן ההסתכלות חייבת להיות רחבה יותר בהתבסס על משפכים שיווקיים איכותיים. נתון ההכנסות הינו כמובן נתון מדיד ונקרא ROAS – Return On Ads Spent. מדד זה נמדד על ידי החישוב הבא:

 

               סך ההכנסות מפרסום

100 X  ____________________   = החזר השקעה (ROAS – Return On Ads Spent)

 

               סך ההוצאות על פרסום

 

היכן נמצא הכוח לשיפור הנתונים?

המאמר בחן לעומק את האופן בו ניתן לשפר תוצאות וביצועים של פרסום. החוקרים חילקו את משאבי השיווק לשלושה חלקים:

  1. קריאייטיב: קריאייטיב לעיתים היא מילה לא ברורה לבעלי עסקים, אך היא מילה שאי אפשר לדלג עליה. משמעותה, התוצר הגרפי-טקסטואלי בכללותו; התמונה, הכותרת על התמונה, העיצוב הגרפי, הטקסט ושאר אלמנטים נוספים (תלוי בפלטפורמה) ובמילים פשוטות יותר “המסר הכללי” שאנחנו מעבירים.
  2. מדיה: תחת קטגוריית מדיה נכנסות תת הטקגוריות הבאות: קונטקסט בהתייחס למצב, טרגוט בקמפיין, נחיצות המוצר/שירות ותפוצה. 
  3. גודל מותג: כמה המותג מוכר
כפי שניתן לראות בתמונה מטה, הנתח העיקרי האחראי על שיפור ביצועי מודעה הוא הקריאייטיב, המסר המרכזי שאנחנו מעבירים הוא זה שיכול להפוך מודעה סבירה למודעה מעולה, ויש לזה השלכות רבות. 
בעלי עסקים רבים שופכים הון תועפות על הפקת סרטונים, איורים, גרפיקות וכו’ כשבסופו של דבר מה שמכריע זה בהכרח לא רזולוציית הסרטון אלא המסר המרכזי המועבר. הנתון הזה מאפשר לנו ללמוד המון איפה כדאי לנו לשים את הפוקוס והמשאבים (המוגבלים, כמו לכל בעל עסק ובן אנוש) כדי לקבל תוצאות טובות הרבה יותר. את התוצאות הסופיות אנחנו נמדוד באמצעות 4 המדדים עליהם דיברנו בהתחלה.

מרגישים שחסר לכם עוד מידע?

אנחנו תמיד שמחים להכיר אנשים חדשים, לתת ערך מוסף ולהעניק שירות יוצא מן הכלל
למגוון רחב של עסקים.

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם כל הפרטים!

Scroll to Top