אופטימיזציית קמפיין פייסבוק בהפנייה ל-WhatsApp
ככל שיותר עסקים פונים לפלטפורמות דיגיטליות כדי להגיע לקהל היעד שלהם, פייסבוק התגלתה ככלי שיווקי רב עוצמה. במיוחד, קמפיינים ממומנים ען הפניית לידים ל-WhatsApp המציעים הזדמנויות ייחודיות ליצירת קשר עם לקוחות פוטנציאליים. עם זאת, כדי להשיג תוצאות אופטימליות, חיוני להבין כיצד לשפר את שיעורי ההמרה ולמנף נתונים ביעילות. במאמר זה נדבר על אסטרטגיות לאופטימיזציה של קמפיינים בפייסבוק בהפנייה ל-WhatsApp על מנת לשפר את שיעורי ההמרה ולזהות מדדי נתונים חיוניים שיהפכו את הקמפיין שלכם לממיר ואפקטיבי הרבה יותר.

קודם כל, מה זה המרה בכלל?
יכול להיות שנחשפתם למשפטים הבאים:
- אחוז ההמרה שלי עומד על 30%
- המרה בדף שלי עולה לי 10 שקלים
- יש לי מלא המרות בתקופת החגים
אבל מה זה בכלל המרה?
המרה היא כל פעולה שהלקוח מבצע כדי ליצור איתכם קשר ישיר.
לדוגמא:
- שיחת טלפון
- השארת פנייה
- פנייה בוואטסאפ
- פנייה במייל
- שליחת הודעה בפייסבוק/אינסטגרם
- רכישת מוצר באתר
הנתון הזה הוא סופר חשוב, הוא בעצם מה שיגיד לכם אם הפרסום והשיווק שלכם אפקטיביים.
בתכל’ס? אנחנו נרצה להביא כמה שיותר המרות – בעלות נמוכה ככל האפשר – ושכמה שיותר המרות יהפכו ללקוחות פעילים.
בואו נדגים את זה.
יהודה פתח מכון כושר גדול וחדש. למעלה ממאתיים מטר רבוע עומד לרשותם של המתאמני, המתקנים חדשים והכל טיפ טופ. יחד עם הפתיחה של המכון יהודה גם הקים אתר אינטרנט שנראה מעולה, עם אפשרות להתקשר אליו, לשלוח לו הודעה בוואטסאפ או להשאיר פנייה בטופס פניות.
יהודה רוצה לקבל כמה שיותר פניות/טלפונים/הודעות וואטסאפ (כל אחד כזה הוא המרה) ושכמה שיותר מאלו ירכשו מנוי.
הפנייה עצמה היא המרה (או בשפה אחרת – ליד)
לקוח פעיל הוא לקוח שרכש מנוי למכון כושר של יהודה.
אוקיי העלנו קמפיין והתוצאות סבבה - איך הופכים אותן למצוינות?
קודם כל חשוב מאד להגדיר יעדים ברורים לקמפיין. מה אנחנו שואפים להשיג מהקמפיין שלנו?
במקרה הנוכחי אנחנו מדברים על קמפיין וואטסאפ בפייסבוק. כדי לקבל תמונת מצב איכותית אודות יעדים אפקטיביים וריאליים כדי מאד לעשות סקר שוק. לשאול קולגות האם הם מפרסמים באמצעות הוואטסאפ ואם כן, מה העלות להמרה אצלם.
שנית, כדאי לבדוק בבית, כלומר אצלנו. כמה היום עולה לנו להביא לקוח עם אמצעי השיווק הנוכחיים?
אם נניח כל לקוח עולה לו 150 ש”ח, משמע שנרצה להוזיל זאת ולהגיע לפחות ל-80 ש”ח ללקוח.
שנית, שימו לב לקהל היעד שלכם
המשפט הכי נדוש ומדויק בשיווק הוא “פנית לכולם – לא פנית לאף אחד”. לאחר שהעלתם קמפיין שימו לב אילו גילאים השאירו לכם פנייה, מה המגדר שלהם, מה האיזור שהם מתגוררים בו. התחשבו בכל הנתונים הדמוגרפיים כדי לקבל תוצאות הרבה הרבה יותר טובות!
עוד דבר חשוב הוא הקריאייטיב – עליו דיברנו במדריך הראשון (חלק קיבלו אותו במייל). קריאייטיב הוא בעצם כל מה שקשור למודעה עצמה. התמונה + הטקסט שעליה + הטקסט שמעליה (סטאטוס) + ההנעה לפעולה שאנחנו שמים במודעה. קריאייטיב איכותי מכיל מעט מידע ומלא אינפורמציה. כן אני יודע שאמרתי פה משהו מוזר. הרעיון הוא לתת לגולשים כמה שיותר אינפורמציה על השירות/מוצר שלנו בכמה שפחות מילים. לאנשים היום אין סבלנות להתחיל לקרוא פסקאות. הם רואים תמונה יפה -> קוראים את הכותרת -> עוברים לקרוא את הסטאטוס בריפרוף -> ומשאירים ליד. הרבה בעלי עסקים עושים עוול לעצמם כשמפריזים בתיאור על גבי התמונה או בסטאטוס עצמו. שימו לב לזה.
הרבה אינפורמציה – כמה שפחות מילים.
ושלב נוסף שישפר לכם משמעותית הוא בחינת הויזואליות של המודעה. לרוב, מומלץ תמיד לעלות עם שני עיצובים (מודעות/קריאייטיבים) שונים, לתת להם לרוץ חמישה עד עשרה ימים ואחר כך לבחון מי הניב את התוצאות הטובות ביותר. אם מודעה א’ הניבה תוצאות טובות יותר משמעותית ממודעה ב’, למה שנשאיר את מודעה ב’..?
אנחנו נכבה את מודעה ב’ וניצור מודעה נוספת שדומה קצת במסרים שלה למודעה א’. הרי, מודעה א’ היא סוס מנצח כרגע אז כדאי להמשיך לדהור עליו.
בהמשך, כשנגיע לשני קריאייטיבים שממירים לנו באופן איכותי מומלץ להוסיף קריאייטיב שונה מעט כדי לרענן את השוק ולבחון את התוצאות.
CTA או קריאה לפעולה (Call To Action) הוא משהו שלעיתים לא מבינים את החשיבות שלו. זה בעצם משפט אחד שבו אנחנו אומרים לגולש בדיוק מה לעשות. לא בערך, לא ליד, בדיוק מה לעשות. במאמר הזה לא נכנס לפסיכולוגיית האדם, אבל בגדול… אנחנו אוהבים שאומרים לנו מה לעשות. אולי זה נובע מתוך הרצון שלנו להסיר אחריות או מתוך החשש להיכשל. כך או כך, יש בנו את הנטייה לפעול לפי מה שיגידו לנו, כל עוד זה בצורה סמכותית ותקיפה (בטעם כן? לא צריך לצעוק). הנעה לפעולה יכולה וצריכה להיות ע”פ המטרה שלכם. הנה כמה הנעות לפעולה שרלוונטיות לקמפיין וואטסאפ:
- שלחו לנו הודעה עכשיו.
- לחצו על הוואטסאפ וקבלו את כל הפרטים.
- אנחנו זמינים בוואטסאפ – שלחו לנו הודעה.
ולאחר כל אלה נחזור למדוד את נתוני ההמרה – מספר המרות, עלות להמרה, אחוז ההמרה ואחוז הסגירה (כמו המרות הפכו ללקוחות משלמים בשורה התחתונה).
מה הלאה?
ולאחר כל אלה, ניתן לקמפיין שוב 5 עד 10 ימים של פעולה נחזור למדוד את נתוני ההמרה:
- מספר המרות
- עלות להמרה
- אחוז ההמרה
- אחוז הסגירה (כמו המרות הפכו ללקוחות משלמים בשורה התחתונה).
נאסוף את הנתונים האלו מתחילת הקמפיין ועד היום שהתחלנו לבצע אופטימיזציה, ומהיום שהתחלנו לבצע אופטימיזציות ועד 10 ימים שלאחר מכן. במידה ויישמתם את ההנחיות במאמר הנ”ל כפי הנראה תזכו לראות שיפור משמעותי בתוצאות, בעלויות להמרה, אחוז ההמרה, כמות ההמרות ואחוז הסגירות.
מרגישים שחסר לכם עוד מידע?
אנחנו תמיד שמחים להכיר אנשים חדשים, לתת ערך מוסף ולהעניק שירות יוצא מן הכלל
למגוון רחב של עסקים.
השאירו פרטים ונחזור אליכם עם כל הפרטים!